Accountancy

Signaleer kansen en bedreigingen

De jaarrekening is voor veel ondernemers een voorname reden om contact te zoeken met een accountantskantoor. Alleen zo kan de jaarrekening samengesteld en geformaliseerd worden en een samenstelverklaring worden afgegeven.

BV’s zijn verplicht om een jaarrekening op te stellen, eenmanszaken niet. Toch kan het soms wel nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer de bank erom vraagt. Sowieso kun je met de jaarrekening goed inzicht houden in de groei en gezondheid van je bedrijf. Het geeft jaarlijks inzicht in je balans, de winst- en verliesrekening of de resultatenrekening. MRW bouwt een dossier op waarin de samenstelling van de cijfers wordt toegelicht. Eventuele opvallende zaken, zoals kansen en bedreigingen, signaleren wij direct.

Advies van ons accountantskantoor

idea

Je kunt rekenen op adviserende accountants die naar het grotere plaatje kijken

idea

De jaarrekening wordt samengesteld op basis van de wettelijke richtlijnen

idea

Je weet zeker dat wij de kwaliteitscontrole van SRA en NBA hanteren

idea

Wij signaleren proactief specifieke onderdelen die jouw aandacht verdienen

Onze aanpak

We hebben jouw administratie nodig om met onze rapportgenerator de geautomatiseerde jaarrekening op te stellen. In het aanvullende dossier onderbouwen we de posten en de jaarrekening. Deze wordt zorgvuldig getoetst aan de hand van de geldende wet- en regelgeving. We kunnen de jaarrekening samenstellen op ons accountantskantoor of op de locatie van jouw onderneming. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer:

  • Wij jou direct vragen willen kunnen stellen en willen adviseren
  • De omvang van de administratie dusdanig groot is, dat het handiger is om dit ter plaatse te regelen
  • Het lastig is om de benodigde informatie op te halen uit de beschikbare systemen.

Wat levert het op?

Als accountantskantoor kunnen wij de jaarrekening voor jou opstellen, toetsen en toelichten. Ook kunnen we andere accountantsverklaringen leveren, zoals een omzetverklaring of een subsidieverklaring.

Dit vind je misschien ook interessant

Kennismaken met ons accountantskantoor?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.