Boekhouding

MRW is méér dan een administratiekantoor

De financiële administratie wordt door veel ondernemers gezien als noodzakelijk kwaad. Logisch, want het is een wettelijke verplichting waar je niet om heen kunt.

Toch kun je er meer uithalen dan je misschien denkt. Een goede administratie legt namelijk de basis voor een volledig inzicht in je onderneming. Op basis van realtime cijfers en periodieke rapportages houd je de vinger aan de pols en kun je sturing geven aan je bedrijfsvoering. MRW helpt je hierbij: als administratiekantoor én als ervaren adviseur.

Als je kiest voor de verwerking van je financiële administratie door MRW, dan:

idea

Heb je geen omkijken naar je administratie

idea

Krijg je inzicht in je onderneming en kun je sturen op cijfers

idea

Kun je bouwen op een administratiekantoor én adviseur in één

idea

Kun je vertrouwen op onze signalerende functie als de cijfers hier reden toe geven

Onze aanpak

Om jouw financiële administratie zo efficiënt mogelijk te verwerken, doorlopen we vier overzichtelijke stappen.

1. Facturen doorsturen

Jij maakt de facturen voor je klanten en je ontvangt facturen van leveranciers. Deze worden direct gekoppeld aan de financiële administratie óf je stuurt ze naar je persoonlijke emailadres bij MRW.

2. Direct ingeboekt in Exact Online

De verkoopfacturen worden automatisch naar Exact Online gestuurd. De inkoop- en kostenfacturen worden door MRW ingeboekt en indien gewenst klaargezet voor accordering door jou. Afhankelijk van onze afspraken betaal je de facturen zelf één voor één via internetbankieren óf gaan we een stap verder. Kies je voor het laatste, dan vink je de factuur aan als je akkoord bent, zodat deze wordt klaargezet voor betaling via internetbankieren. Je hoeft dus zelf geen gegevens meer in te voeren! De bankmutaties worden automatisch ingelezen en gematcht in Exact Online. Zijn er facturen nog niet voldaan door je afnemers? Dan stuur je die partijen geautomatiseerd een herinnering. Je financiële administratie is zo altijd volledig én geborgd.

3. MRW verwerkt en analyseert de financiële administratie

De financiële administratie wordt zoveel mogelijk met automatische toewijzingen in Exact Online geboekt. MRW houdt de cijfers scherp in de gaten. Als er bijzonderheden zijn, zoals dubbele of foutieve facturen, dan trekken we meteen aan de bel. Je kunt zelf op elk moment meekijken. Als je wilt, heb je via het dashboard altijd inzicht in de financiële stand van zaken van je onderneming.

4. MRW maakt de financiële rapportage

Zodra de gehele administratie is bijgewerkt, maakt MRW de rapportage op. Afhankelijk van de gemaakte afspraken krijg je maandelijks of eens per kwartaal een financiële rapportage toegestuurd via onze MRWportal. Minimaal eens per jaar nemen we de gezondheid van je onderneming met je door, net als je prognose, fiscaliteiten en IT-ontwikkelingen.

Wat levert het op?

Je kunt erop vertrouwen dat de cijfers juist en tijdig worden verwerkt. Een van de voordelen van onze aanpak is dat de kans aanzienlijk kleiner is dat je naheffingen van de Belastingdienst krijgt; je bent immers altijd ‘bij’. Kortom, je komt niet zo snel voor vervelende verrassingen te staan. Het continu realtime inzicht in je financiële administratie helpt om doordachte keuzes te maken over de richting van je onderneming. Uiteraard kun je hierin altijd rekenen op ons advies en onze expertise.

Dit vind je misschien ook interessant

Financiële administratie uitbesteden?

MRW verzorgt dit én adviseert. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.